Başlık : Basın bülteni başlığı yaklaşık 10 kelimeden oluşmalıdır. Başlık haberin konusunu kapsamalı, editörlerin
Giriş : İlk giriş paragrafı yada cümlesi tüm haberi özetlemelidir. Kim, nerde, nasıl, neden gibi sorulara cevap vermelidir.
Metin : Haber metni, giriş ile verilen haberin detaylarının verilmesidir. En önemli detaylar üst paragraflarda yer almalı ve alt paragraflara doğru genel bilgiler ile devam etmelidir. Metnin kesilmesi durumunda önemli bilgiler kaybedilmemiş olur.
Kapanış : Kapanış paragrafı önceden hazırlanmış, kurum, kişi yada etkinlik ile ilgili genel bilgileri içerir ve iletişim bilgileri ile sona erer.
Bu düzene ek olarak basın bülteni başına yayınlanacak bölge, yayınlanması tavsiye edilen tarih gibi bilgiler eklenebilir.
Tavsiyeler;
* Hazırladığınız bültenin reklam amaçlı değil haber amaçlı olmasına dikkat edin.
* İlk paragraftan itibaren hedef okuyucu kitlenizi belirleyici bilgiler verin, bu şekilde haberin devamının okunmasını sağlayabilirsiniz.
* Yazınızın 3 paragraf yada daha fazla olmasına özen gösterin.
* Yazı başlıklarınızda kelimelerin ilk harfini büyük kullanın. Yazı içinde asla tüm harfleri büyük yada tüm harfleri küçük kullanmayın. Noktalama kurallarına özen gösterin. Ünlem ve üç nokta gibi aşırı noktalama işaretleri kullanmayın.
* Haber bülteniniz için elinizde hazır bir format bulundurun, sizi tanımlayan ve giriş cümlesinde kullanabileceğiniz bir ifade, son paragraftaki bilgi ve iletişim yazılarını tekrar tekrar kullanabilirsiniz.
* Yazınızı Word, Notepad ve benzeri yazıların kopyalanabileceği programlar ile hazırlayın. PDF ve imaj içine gömülü bültenler son tercihiniz olmalı. Logolar için .gif formatını, fotoğraflar için .jpg formatını tercih ederek bültene grafik ekleyebilirsiniz. Tercihen göreselleri web sitenize yerleştirerek link olarak gönderin.
MERHABA NOKTA VIR GÜL SITE KURUCUSUNU TANIYORUM SELAMLAR ZONA DA TEĞEKKÜRLER
ÇOK TEĞEKKÜR EDERIM HIÇ BIR SITEDE BULAMAMIĞTIM ÇOK SAŞ OLUN IY ŞÜNLER